Közérdekű információk



VÁLTOZÁSOK - 2023


VÁLTOZÁS_Honlapra.png

2023. január 1-jétől VÁLTOZIK a leolvasások gyakorisága és a részszámlákon számlázott fogyasztási időszak!


VÁLTOZIK 2023. január 1-től a leolvasások GYAKORISÁGA és a részszámlákon számlázott FOGYASZTÁSI IDŐSZAK!

 

Tisztelt Felhasználóink!

A leolvasások szervezésének racionalizálása érdekében a jogszabályi előírások betartása mellett, valamint a költségtakarékosságot is megcélozva a VASIVÍZ ZRt. 2023. január 1-jétől a hat havonta leolvasott felhasználási helyek esetében az alábbi változásokat vezeti be:

         I.            Társaságunk az évenkénti kétszeri leolvasásról az ÉVI EGYSZERI LEOLVASÁSRA tér át, melyet minden év április-május-június hónapjában végez el a lenti táblázat szerinti  csoportosításban. Az Önre vonatkozó következő leolvasási időszakot a 2022. II. félévi elszámoló számla Számlarészletező oldal alján jelöltük meg.

        II.            A részszámlák egy havi mennyiség helyett jellemzően KÉT HAVI MENNYISÉGET fognak tartalmazni. Felhívjuk Felhasználóink figyelmét, hogy akik csoportos beszedéssel egyenlítik ki számláikat, szíveskedjenek ellenőrizni a folyószámla vezető bankjuknál a limithatár összegét, hogy a beszedés továbbra is sikeresen teljesüljön. Aki postai úton kapja meg számláját, az eddigi gyakorlat szerinti 4-5 boríték helyett 3 borítékot (számlacsomagot) fog kézhez kapni a lenti táblázat szerinti ütemezésben. Egy számlaboríték több részszámlát, vagy elszámoló számlát és részszámlákat fog tartalmazni.

(Lehetőség van a papírmentes és környezetbarát számla ügyintézésre: Társaságunknál is már elérhető az ELEKTRONIKUS SZÁMLA lehetősége online ügyfélszolgálaton és applikáción keresztül is. Regisztráljon honlapunkon vagy töltse a VASIVÍZ Appot és intézze gyorsan, egyszerűen és biztonságosan ügyeit!  Előnye, hogy azonnal értesítjük, hogy számlája készült, melyet egy kattintással meg is tekinthet és ki is fizethet, valamint e-mailben értesítjük a fizetési határidő közeledtéről is.)

A változás következtében az alábbiakra szeretnénk felhívni Felhasználóink figyelmét:

-         Amennyiben a leolvasást végző kollégánk a vízmérő leolvasását nem tudta elvégezni, akkor leolvasási értesítőt hagy a helyszínen. Ebben az esetben kérjük, fotózza le vízmérőjét és küldje meg e-mailben a meroallas@vasiviz.hu címre, vagy keresse fel személyesen Ügyfélszolgálati irodánkat, vagy Fiókirodáinkat és Információs pontjaink egyikét és mutassa be a vízmérőről készült fényképét. 

-         A hibák és vízelfolyások minimalizálása érdekében a felhasználási helyen az eddiginél is fokozottabban ügyeljen a vízmérő védelmére és működésének ellenőrzésére!

Felhívjuk Tisztelt Felhasználóink figyelmét a fizetési határidőkkel kapcsolatban arra, hogy 2010.05.01-től a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009 (VIII.6.) MNB rendelet 11.§ (1) bekezdése módosította a csekkel történő befizetések szabályait, mely szerint: „…a fizetési megbízás azon a napon teljesül, amikor a pénzösszeget a kedvezményezett fizetési számláján jóváírják”. Kérjük befizetéseik során vegyék figyelembe, hogy a Magyar Posta 3-5 napon belül dolgozza fel és küldi el részünkre a csekkes befizetések összegét.

Köszönjük együttműködésüket!                                                        

VASIVÍZ ZRt.

TÁBLÁZAT - ÉVES SZÁMLÁZÁS

vissza