Hírek



A honvédelmi miniszter köszönete a VASIVÍZ-nek


hit.jpg

„Köszönöm, hogy segítette az akciócsoport munkáját, a HIT tevékenységét, együttműködött e szokatlan helyzet kezelésében, megértve a kormányzat szándékát és célját a vírushelyzet minél hatékonyabb kezelése érdekében.” – írta a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatójának címzett köszönő levelében Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.


A VASIVÍZ ZRt. azon 71 legfontosabb, az ország működése szempontjából létfontosságú vállalat közé került, ahol a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kihirdetését követően, március 19-én elsőként jelent meg a Honvédelmi Irányító Törzs. A veszélyhelyzet véget ért, a HIT megbízatását a honvédelmi miniszter visszavonta. Az elsősorban katonákból álló irányítótörzsek már csak elbúcsúzni mentek vissza ezután a cégekhez. A VASIVÍZ-nél június utolsó napján értékelték az elmúlt három hónap közös munkáját.

A Honvédelmi Irányító Törzs tagjai munkájukkal elősegítették társaságunk biztonságos, zavartalan működését. Segítettek bennünket abban, hogy a VASIVÍZ és a kormányzat között közvetlen kapcsolat alakuljon ki, gyorsult az információ áramlás, összességében hatékonyan hozzájárultak a krízis kezeléséhez.

A miniszteri dicséret, a köszönet a VASIVÍZ összes dolgozóját illeti, hiszen a rendkívüli helyzetben rendkívüli feladatot jelentett nap, mint nap a 250 ezer Vas megyei fogyasztó egészséges ivóvízzel való ellátása. A három hónap alatt mintegy 3 milliós 600 ezer köbméter ivóvíz fogyott el és csaknem ugyanennyi szennyvíz haladt át a közel 3 ezer kilométer hosszú vezetékrendszeren, hogy aztán a 41 szennyvíztelep valamelyikén megtisztítsuk. Tettük mindezt zökkenőmentesen!

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter megköszönte Molnár Miklósnak, a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatójának az együttműködést a rendkívüli helyzet eredményes kezelésében, a kormányzati intézkedések végrehajtásában:

„Köszönöm, hogy segítette az akciócsoport munkáját, a HIT tevékenységét, együttműködött e szokatlan helyzet kezelésében, megértve a kormányzat szándékát és célját a vírushelyzet minél hatékonyabb kezelése érdekében.” – írta levelében a honvédelmi miniszter, zárásul pedig: „További munkájához sok sikert és egészséget kívánok!”

A veszélyhelyzet megszűnt, de a járványügyi készültség érvényben van. Ezért továbbra is vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

vissza