Hírek



Fedett uszoda bővítés TAO-támogatással – elkészült a hibalista


20200501_182531.jpg

2017. december 8-án avatták fel a szombathelyi Fedett Uszoda új 21 x 33 méteres sportmedencéjét. A gálamérkőzésen a Vasi Aligátorok OB I-es vízilabda csapata a többszörös Bajnokok Ligája győztes Zágráb együttesét fogadta. Az éves utóvizsgálati bejárásra a napokban kerül sor. Az üzemeltető VASIVÍZ ZRt. felmérése alapján elkészült a hibalista, melyet a szemle előtt valamennyi érintettnek megküldött.


A „Szombathely Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület Fedett Uszoda bővítése  és felújítása, Vízilabda Akadémia kialakítása” projekt  2,2 milliárd forintos állami és TAO-támogatással 2016. július 4-én kezdődött, az alapkövet július 29-én tették le. Az éves utóvizsgálati bejárásra a napokban kerül sor. Az üzemeltető VASIVÍZ ZRt. felmérése alapján elkészült a hibalista, melyet a szemle előtt valamennyi érintettnek megküldött:

-        Az új medencetéri légkezelő berendezésből a kondenzvíz folyik a padozatra. A berendezés légbeszívó részénél is párakicsapódás jelentkezik, ami a gipszkarton borításban kárt tesz.

-        A medencetéri lelátó fölött vízbeázás tapasztalható két helyen az oldalfal és a mennyezeti rész találkozásánál.

-        A medencetérben, körben az oldalfalakon a kísérőlap feletti 10-25 cm-es sávban a vakolat leválik

-        A medencetéri rozsdamentes korlátok és a vízilabda mérkőzéseknél használt rozsdamenetes kispadok erősen korrodálódnak.

-        A medencetéri lefolyók átvezetéseinél a pince részen a mennyezetből csöpög a víz, az alatta elvezetett fűtéscső rendszeren egyre több helyen erős korrodálódást okoz.

-        A pince részen az egyik fűtéscső 2 méteres szakaszon több helyen kilyukadt. Ez már olyan mértékű gondot okoz, hogy a TAO létesítmény „fejépületben”  (öltözők mosdók irodák lépcsőfeljáró)  a fűtés nem biztosítható, sürgősségi javítása azonnal szükséges.

-        A vegyszertárolónál az elhúzható rácsok erősen korrodálódtak, mozgatásuk a rendszeres „zsírzás”  ellenére is rendkívül nehézkes.

-        Az épület több pontján - lépcsőfeljárat, irodarész, első emeleti oldalfal - a vakolaton repedések láthatók.

-        Az új, 33 méteres medencetér lámpáinál az izzók kiégtek (beépített izzók kifutó termékek, nem megoldott az utánpótlás és cseréjük), ezért új lámpatestek beszerzése szükséges.

-        Vízalatti porszívó (WAVE 300 típus) meghibásodott.

-        AZ épület kamerarendszerének szerverberendezése elromlott, cseréje indokolt.

 

vissza