Hírek



A Magyar Víziközmű Szövetség köszönete


ivan-henao-rBWByYlWbxU-unsplash.jpg

A Magyar Víziközmű Szövetség – mint a magyarországi víziközmű-szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete – ezúton szeretné kifejezni köszönetét és háláját az ágazatban dolgozó munkatársaknak, hogy nem csak „békeidőkben”, de a vészhelyzet ideje alatt is kiemelten helyt álltak és biztosították Magyarország lakosságának a tiszta és jó minőségű ivóvízellátást, valamint a szennyvíz szakszerű elvezetését és tisztítását.


A MaVíz a magyarországi víz- és csatornaszolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, a kereskedelmi és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség kiemelt feladatának tekinti, hogy a Tagszervezeteit – a felelős víziközmű-szolgáltatókat – kiemelten képviselje minden olyan jellegű témában, amely a társadalmi megítélés során hangsúlyt kap. A Szövetség az elmúlt mejdnem három hónap során több alkalommal is megszólalt az ivóvízellátás, valamint a szennyvízelvezetés és tisztítás kapcsán, azonban fontosnak tartja azt, hogy Magyarország lakossága érezze a súlyát annak, hogy az ágazatban dolgozó munkatársak az elmúlt hónapokban még megfesztítettebb tempóban dolgoztak.
Nagy Edit a MaVíz főtitkára szeretne egyenként mindenkinek köszönetet mondani, de mivel ezt sajnos nem tudja megtenni, ezért nyilvánosan fejezi ki háláját és elismerését minden vízművesnek.
„Kedves Kollégák! Első szavam legyen ez: KÖSZÖNÖM!!! Köszönöm minden magyar nevében, hogy Önök az elmúlt időszakban minden megtettek annak érdekében, hogy a háztartásokban és az intézményekben elérhető legyen a kiváló minőségű csapvíz; hogy a sokszor emlegetett szappanos vízzel való alapos kézmosás kivitelezhető legyen, hogy ne kelljen zsugorfóliában hazacipelni a palackos vizeket, hanem bárhol és bármikor elérhető legyen a csapvíz! Sokan bele sem gondolnak: „ csak” kinyitják a csapot és folyik is a víz. Tudunk inni, főzni, zuhanyozni, virágot locsolni és még sorolhatnám, hogy mennyi mindent… pedig nem ilyen egyszerű ez és nagyon sok kéz és nagyon sok munka van amögött a pohár víz mögött, ami most bármelyikünk asztalán ott van. Köszönöm, hogy a szennyvíz szakszerű elvezetése és tisztítása sem okozott gondot ebben az időszakban; ebben az időszakban, amikor sokan felelőtlen módon tucatjával húzták le a wc-n az egyszer használatos maszkokat és gumikesztyűket… amikor megváltoztak a felhasználói szokások és a dugulások száma vészesen emelkedni kezdett. Köszönöm, hogy itt voltak, hogy mentek és elhárították a fennakadásokat, hogy minden zavaró körülmény ellenére továbbra is a hivatásuknak élnek és kitartanak.
Akiket mindenképp szeretnék még megemlíteni, azok a vízipar szereplői. Azon beszállító cégek, amelyeknek munkatársaival a szektor alkalmazottai együtt sírnak és együtt nevetnek. Ők szintén rendelkezésre állnak a nap 24 órájában azért, hogy ki tudják szolgálni a hirtelen felmerülő igényeket; ezen felül pedig ugrásra készen állnak, ha innovációról, fejlesztésről, újításról van szó.

vissza