Közérdekű információk



Ellenőrizze vízmérőjét!


vízcsap3.jpg

Segítsen Nekünk, hogy segíthessünk Önnek! Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a COVID-19 járvány miatt, a felhasználók és a munkavállalóink védelme érdekében, a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatói döntése alapján a vízmérőket cégünk nem olvassa le.


Fontos azonban, hogy a vízmérő és a felhasználási pontok közötti belső hálózat ellenőrzése jelen helyzetben még fokozottabban történjen meg Önök által, az Önök érdekében. A jogszabályi előírás alapján a felhasználási helyek ellenőrzése a felhasználók feladata. Most, hogy ebben a leolvasás elmaradása miatt nem tudunk segíteni, ez a feladat teljes egészében Önökre hárul. Egy esetleges meghibásodás következtében elfolyt víz költségterhe kiküszöbölhető azzal, hogy leolvassák vízmérőjüket és ellenőrzik fogyasztásukat.

Kérjük Önöket, hogy legalább havonta ellenőrizzék belső hálózatukat az alábbiak szerint:

-        Észlelnek-e szivárgást? A vízmérőn, ha nincs megnyitott vízcsap, vagy nem működik mosó-, vagy mosogatógép nem szabad, hogy forogjon a fekete csillagkerék!!!

-        Figyeljenek arra, hogy ne legyen folyamatosan csöpögő csaptelep!

-        Ház-, vagy lakásfelújításnál érdemes elvégezni a hálózat korszerűsítését. A régi, elhasználódott fémcsöveket cseréljék új, tartósabb műanyag csövekre!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben elmulasztotta volna bejelenteni mérőállását, azt bármikor megteheti, de a nem leolvasási időszakban bediktált mérőállás és fogyasztás csak a 2020. II. félévi számlájában kerül elszámolásra. Természetesen amennyiben jelentős eltérés jelentkezik a két mérőállás között, úgy a felhasználó külön kérésére az elszámoló számla módosításra kerül.

 

 

 

 

 

vissza