Közérdekű információk



Tegyen azért, hogy ne duguljon el!


20200406_101815.jpg

A járványügyi veszélyhelyzet miatt napról napra többen kényszerülnek otthon maradni. Ez a megváltozott élethelyzet azonban több odafigyelést is igényel minden területen - így van ez a wc, valamint a szennyvízrendszer használatával is.


Ebben a helyzetben különösen oda kell figyelni arra, hogy ne kerüljenek a lefolyóba olyan anyagok, melyek könnyen dugulást okozhatnak:

olajos, zsíros anyagok,tojáshéj, csont,
papír (üvegcimke), fém, műanyag,
húsdarabok,
rostos zöldségek (zeller, répa, burgonya),
rizs, tésztafélék (bedagadnak nedvesség hatására).
nedves törlőkendő, kozmetikai tisztítókendő, fültisztító pálca,
semmiféle egészségügyi betét, tampon, pelenka,
cigarettacsikk,
ételmaradék, semmi olyan, ami a kukába vagy a komposztba való,
macska- és egyéb kisállat alá való alom,
gyerekjáték (a kisgyermekek előszeretettel szórják apró játékaikat a WC-be!).
Különösen veszélyesek a nedves törlőkendők, melyek a csomagolásokon lévő tájékoztatóval ellentétben nem bomlanak le kellő gyorsasággal a csatornahálózatban. A dugulások 75 százalékát a nedves törlőkendők okozzák. Odafigyeléssel nemcsak a helyi dugulásokat lehet megelőzni, de a csatornahálózat állapotáért – a VASIVÍZ esetében ez több, mint 1400 kilométer - és a szennyvíztisztító telepek megfelelő működéséért is sokat lehet tenni! Erre a jelenlegi helyzetben kiemelten szükség van!

A VASIVÍZ valamennyi dolgozója mindent megtesz azért, hogy a veszélyhelyzet idején is folyamatosan biztosítani tudjuk a jó minőségű ivóvizet, valamint a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

vissza