Hírek



A különleges helyzet különleges embereket kíván


északi belül-régi.jpg

A VASIVÍZ különleges cég, és most különleges helyzet van. A különleges helyzetek különleges embereket kívánnak, a VASIVÍZ dolgozói pedig különleges emberek! Ahogy vállalatunk az elmúlt 122 évben is megbirkózott háborúkkal, bombázással, árvízzel és minden más nehézséggel, ezúttal sem lesz másképp!


Molnár Miklós vezérigazgató munkatársainak írt leveléből:

"A hétköznapokon teljesen megszokott – és ez így természetes – hogy megnyitom a csapot, folyik a víz, és a lefolyón el is távozik. Tesszük a dolgunkat az év minden napján, napi 24 órában. Most, veszélyhelyzet idején különös figyelmet kap a víziközmű szolgáltatás: a stratégiailag kiemelt magyar vállalatok közé kerültünk, munkánkat immár csaknem egy hete - szükség esetén - honvédségi irányító csoport is segíti.

Elkötelezettség, hűség, szakmaiság, hivatástudat… hosszan sorolhatnánk a jelzőket kiváló munkatársainkra, s ettől különleges a mi dolgozói közösségünk. Most viszont a sok-sok rendkívüli tulajdonság mellé - vagy inkább elé – oda kívánkozik a bajtársiasság!

Igen, a felsorolás élére most leginkább a bajtársiasság való, hiszen csak együtt, közösen, tudjuk megőrizni működőképességünket, fenntartani szolgáltatásainkat. A bajtársiasság ma fokozottan azt is jelenti, hogy figyelünk egymásra, vigyázunk magunk és egymás egészségére.

-        most muszáj tartani a két lépés távolságot egymástól, rendkívül fontos a kézfertőtlenítős kézmosó használata!

-        ha valaki beteg, ne menjen dolgozni!

-        sűrítettük és szigorítottuk a munkahelyek takarítását, fertőtlenítését.

-        ahol lehetséges, lehetővé tettük a távmunkát, hogy minél kevesebbet és kevesebbeknek kelljen teljes munkaidőben a munkahelyen tartózkodni, ugyanakkor minden ránk háruló feladatot el kell látnunk.

-        arra törekszünk, hogy mindenkit tudásának legmegfelelőbb helyen tudjuk foglalkoztatni, azon dolgozunk, hogy megőrizzük a munkahelyeket.

A járványhelyzet napról napra új kihívások elé állít mindannyiunkat, a gyors változások  kezeléséhez szükséges döntéseket – mint eddig is - azonnal meg fogjuk hozni. A rendkívüli helyzet rendkívüli döntéseket és megoldásokat kíván, a korábbi beidegződéseket, a megszokott rutint muszáj elengedni. Feladatközpontú megoldásokat kell alkalmazni!

Közel hatszázan dolgozunk ennél a cégnél. Valamennyien tele vagyunk kérdésekkel, féltéssel, aggodalommal. Létrehoztunk egy központi levélcímet a VASIVÍZ dolgozói számára, hogy amennyiben a járvány kapcsán cégünket érintő kérdések merülnek fel, írják meg, igyekszünk legjobb tudásunk szerint válaszolni.

A különleges helyzet különleges embereket kíván! Biztosak vagyunk abban, hogy a VASIVÍZ valamennyi dolgozója mindent megtesz azért, hogy a veszélyhelyzet idején is folyamatosan biztosítani tudjuk a jó minőségű ivóvizet, valamint a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és megtisztítását. És különleges helyzetben vagyunk azért is, mert felelősségünk kiterjed saját magunkon és családunkon túl is: jöhetnek bármilyen idők, többszázezer embert el kell látnunk ivóvízzel.

Mert együtt eddig is képesek voltunk, jelenleg is képesek vagyunk és a jövőben is meg tudjuk csinálni!

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!"

 

 

vissza