Közérdekű információk



Rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatás

Tájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény alapján 2013.07.01-ét követően a lakossági víz- és csatornadíjat is érinti a 10 %-os csökkentés, valamint az ehhez kapcsolódó adatok kiemelése a számlán.


Ennek megfelelően Társaságunk elkészített egy új, a törvényi előírásoknak is megfelelő és nagyobb tájékoztatást nyújtó számlaformátumot. A lakossági jellegű felhasználási helyek a továbbiakban (2013. 07. havi fogyasztástól számítva) már ilyen számlát kapnak fogyasztásukról.

Az új számlakép magyarázatát megtalálják Ügyfélszolgálati irodánkon, Információs pontjainkon, valamint honlapunkon a www.vasiviz.hu/főoldal/számla értelmezés menüpont alatt.

A fenti változással egyidejűleg azon jogszabályi előírásnak is meg kellett felelnünk, miszerint a szolgáltatónak felhasználási helyenként kell számlát kibocsátani.

A fentiekben részletezett változások jelentős módosítást igényeltek számlázási rendszerünkben. Az átállás a korábban tervezettnél hosszabb időt vett igénybe, így a július havi leolvasású felhasználási helyek számláinak-, az idényfelhasználók 2013. évi számláinak-, valamint a féléves leolvasású felhasználási helyek 07-10 hónapra vonatkozó részszámláinak kibocsátása késik, mely miatt szíves türelmüket kérjük.

A számlák késedelmes kibocsátása azt eredményezte, hogy a július havi szolgáltatási díjat tartalmazó számla fizetési határideje - betartva a kézhezvételtől számított 8 napos határidőt - várhatóan augusztus vége, az augusztusi szolgáltatást tartalmazó számla fizetési határideje szeptember 10-e lesz.

A rezsicsökkentéssel és a számlaformátummal kapcsolatban felmerülő kérdéseikre munkatársaink az alábbi elérhetőségeken készséggel állnak rendelkezésükre: 

  • személyesen Ügyfélszolgálati irodánkon (9700 Szombathely, Légszeszgyár u. 15.),
  • telefonon a 94/516-255 telefonszámon,
  • vasiviz@vasiviz.hu e-mail címen.

VASIVÍZ - MINŐSÉG TERMÉSZETESEN



Rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatás

52049a995a5108697.jpeg
52049a99b66754520.jpeg
vissza