Közérdekű információk
Pápoc.jpg

Biztonságosabb lesz a vízellátás

Pápocon mostanáig a település vízellátását csupán egy mélyfúrású kút biztosította - tartalék kút nélkül -, melynek ammónium, vas- és mangántartalma meghaladta az előírt határértéket. A vízbázison nem volt víztisztítási technológia, a kút vize közvetlenül a hálózatba jutott. Mindezt orvosolta a napokban befejeződött a „Pápoc  ivóvízminőség-javítása” elnevezésű KEHOP-2.1.3-15-2017-00080 azonosítószámú, 203.7 millió forint támogatású  uniós projekt.

bővebben

üfi.jpg

Megújult szombathelyi ügyfélszolgálati irodánk

Két évtized után teljesen felújítottuk a VASIVÍZ ZRt. ügyfélszolgálati irodáját Szombathelyen, a Légszeszgyár utca 2. szám alatt. Ezt úgy tudtuk megvalósítani, hogy a koronavírus járvány miatt tavasszal kénytelenek voltunk bezárni. - Ezt a néhány hónapot, amikor a COVID-19 járvány miatt nem tudtuk ügyfélszolgálati irodánkban fogadni ügyfeleinket, arra fordítottuk, hogy XXI. századi körülményeket teremtsünk az ügyintézéshez – mondta Molnár Miklós, a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatója.

bővebben

szennyvíztelep.jpeg

Enyhén növekszik a koronavírus örökítőanyag mennyisége a szennyvízben

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok a 32. héten Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében. A VASIVÍZ által Szombathelyről küldött mintákban az örökítőanyag koncentrációja alacsony, ugyanakkor nem tűnt el teljesen, az érték stagnál.

bővebben

vízcsap.jpg

Vízdíj: jól tette, ha befizette!

Tisztelt Felhasználóink! Értesítjük Önöket, hogy a díjtartozásból eredő kintlévőségeink csökkentése érdekében 2020. augusztus 10-től ismételten élünk a jogszabály adta lehetőséggel, és 8.000 Ft feletti díjtartozás esetén magánszemély felhasználóknál a szolgáltatást korlátozzuk, illetve intézmény, gazdálkodó szervezet esetében a felhasználási helyet kizárjuk a vízszolgáltatásból.

bővebben

20200804_114601.jpg

Fittek a VASIVÍZ dolgozói

Jó erőben vannak a VASIVÍZ dolgozói. Bizonyítják ezt a mindennapokban, megmutatták a járványügyi veszélyhelyzet idején, állják a sarat rendkívüli események alkalmával, példásan helytállnak az év minden napján, a nap 24 órájában. Legyen akár csőtörés, akár dugulás vagy bármi más, ami veszélyeztetné az egészséges ivóvízellátást, szennyvízelvezetést, tisztítást.  Összességében fittek a VASIVÍZ dolgozói és már többüknek papírja is van róla. Az UNIQA Mobil Egészségközpontja a szombathelyi szennyvíztelep parkolójában várta és mérte fel a VASIVÍZ munkatársainak erőnlétét.

bővebben

íróasztal.jpg

Figyelem! Szombathelyi ügyfélszolgálati irodánk zárva lesz!

Műszaki karbantartási okok miatt két nap zárva tart a VASIVÍZ ZRt. szombathelyi, Légszeszgyár utcai ügyfélszolgálati irodája. Augusztus 6-án csütörtökön és 7-én pénteken ügyfélszolgálatunk sem személyesen, sem telefonon nem lesz elérhető, ezért elnézésüket és türelmüket kérjük.

bővebben

BenkőJános.jpg

Mindennapi hőseink – 45 éve a VASIVÍZ-nél Benkő János

Benkő János csatornahálózat karbantartó 1975. február 25-én kezdett dolgozni a VASIVÍZ körmendi szennyvíztelepén. Akkor még nem volt ZRt. a VASIVÍZ, sőt, semmilyen részvénytársaság nem volt. Volt viszont a Vas megyei Víz- és Csatornamű Vállalat. Körmenden abban az időben a gyógyszergyár után a második legjobban fizető munkahely volt a „vízművek”.

bővebben

kulacs.jpg

Töltsd meg a kulacsod, igyál csapvizet!

Magyarország azon 5 ország közé tartozik az Európai Unióban, amelyben a legtöbb palackozott ásványvizet fogyasztja a lakosság. 1,5 milliárd műanyag palack évente! A legnagyobb nemzetközi gyártók csak Magyarországon ennyi PET palackot termelnek. Azok az üres palackok, amelyek nem kerülnek a szelektív gyűjtőedényekbe és onnan újrahasznosításra, mennek a többi szeméttel együtt a hulladéklerakókba vagy szemétégetőbe.

bővebben

foki.imre.jpg

Emléklap a VASIVÍZ nyugdíjba vonuló munkatársának

Hagyományteremtő szándékkal, nyugdíjba vonuló munkatársától köszönt el a VASIVÍZ ZRt. Utolsó munkanapján a szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő előtt köszönte meg a több mint egy évtizedes kiemelkedő munkáját Foki Imre fürdőüzemi dolgozónak Molnár Miklós vezérigazgató és Németh Gábor beruházási és fejlesztési igazgató.

bővebben

IMG_7696.jpg

Szennyvízkutatás: Szombathelyen a koronavírus koncentrációja alacsony

A szennyvízben megjelenő koronavírus nyomokból előre lehet jelezni egy esetleges újabb járványt, ezért indított országos kutatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A programban részt vesz Szombathely is VASIVÍZ ZRt. révén. Az eredmények azt mutatják, hogy Szombathelyen a szennyvízben mért vírus koncentrációja alacsony, ennek alapján a megbetegedések számában a következő 1-2 hétben jelentős emelkedés nem várható.

bővebben


1 / 10  > >>