Közérdekű információk
COVID_SZENNYVÍZ_41._hét_2.jpg

41. hét - Debrecenben és Nyíregyházán növekszik, Szombathelyen stagnál a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

Szombathelyen stagnáló, Békéscsabán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szolnokon, Budapesten és az agglomerációban csökkenő, míg Debrecenben és Nyíregyházán növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 41. héten végzett szennyvízvizsgálatok.

bővebben

1_FEF_pen-1974727_1920.jpg

Felhasználói Elégedettségi Felmérés - 2020. szeptember 1-jén elkezdtük az alapfelmérést!

A FEF részét képező alapfelmérést a VASIVÍZ ZRt. által megbízott közvélemény-kutató szervezet – M.Á.S.T. Kft. - kérdezőbiztosai 2020. szeptember 1-jén megkezdték az alábbi, Társaságunk által megjelölt háztartásokban: Szombathely, Sárvár, Celldömölk, Kőszeg, Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Csepreg, Vép, Jánosháza, Gencsapáti, Ják, Táplánszentkereszt, Répcelak, Torony, Rábapaty, Ikervár, Lukácsháza, Egyházasrádóc, Sé.

bővebben

2_örökítő_pexels-chokniti-khongchum-2280547.jpg

Újabb településeken jelez emelkedést a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok a 35. héten Békéscsabán, Budapest déli és központi területein, Debrecenben, Egerben, Miskolcon, Pécsen és Székesfehérváron is növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében. A VASIVÍZ által Szombathelyről küldött mintákban az örökítőanyag koncentrációja alacsony, az érték stagnál.

bővebben

7_micheile-henderson-ryJAc-wRAdk-unsplash.jpg

Újra nyitó óvodák, iskolák, intézmények!

Mint azt korábban is jeleztük, újranyitáskor az egyik legfontosabb tennivaló a vízcsapok kinyitása azért, hogy a belső vízvezeték megfelelően kitisztuljon.

bővebben

konyv pohar viz_16.9.jpg

De az én gyerekem nem akar vizet inni!

„Nem vagyok szomjas, nem kell! Semmi íze! Már eleget ittam!” Ilyen és ehhez hasonló mondatokat hallunk nap mint nap, szerencsés esetben nem a saját gyermekünktől. Azonban ahhoz, hogy az iskolában koncentrálni tudjanak, teljesítőképességük ne gyengüljön, kellő mennyiségű folyadékot, lehetőség szerint vizet kell fogyasztaniuk.

bővebben

pexels-genaro-servín-763398.jpg

Klímaváltozás: hová folyhat a hirtelen sok csapadék?

Az utóbbi néhány évben a csapadék intenzitása jelentősen megnőtt, felülírva a korábbi méretezési elveket, azaz rövid idő alatt, nagy mennyiségű csapadék esik le, amit azonnal nem tud elvezetni a rendszer. A kedvezőtlen meteorológiai viszonyok mellett évről-évre egyre több a leaszfaltozott és lebetonozott terület a városokban, ezzel arányosan egyre kevesebb az a zöldterület, amely elnyelhetné a lezúduló csapadék egy részét.

bővebben

IMG_2932 (2).jpg

Ön mennyire elégedett szolgáltatásainkkal?

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kötelezi a víziközmű-szolgáltatókat, hogy kétévente független közvélemény-kutató szervezettel méressék fel a Felhasználók szolgáltatással kapcsolatos elégedettségét, a fogyasztói érdekek védelme és a szolgáltatás színvonalának ellenőrzése céljából. Az idei esztendőben a VASIVÍZ ZRt. szolgáltatási területén a felmérés 2020. január 1-től indult és 2020. december 31-ig tart. 

bővebben


1 / 11  > >>