HírekLAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ a Bocskai krt. és Losonc utca kereszteződésében cserélendő szennyvízcsatorna szakaszok munkavégzés alatti forgalom korlátozásáról


Térkép.png

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

a Bocskai krt. és Losonc utca kereszteződésében cserélendő szennyvízcsatorna szakaszok munkavégzés alatti forgalom korlátozásáról

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a VASIVÍZ ZRt. a Bocskai István körút és a Losonc utca kereszteződésében szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkákat végez 2024. február 5. – február 29. között, mely során forgalomkorlátozásra és útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek, amely a buszközlekedést is érinti. 

A feladat elvégzése két ütemben történik:

I. ütemben február 5-től február 12-ig a Vörösmarty utca - Bocskai körút közötti zöldterületen folynak a munkálatok. Ezen időszak alatt a Vörösmarty Mihály utcában, a Bocskai István körúton és a 11-es Huszár úton sebességkorlátozások lesznek érvényben, valamint útszűkületre kell számítani.

A II. ütemben, előreláthatólag február 12-től február 29-ig a Bocskai körúton és a Losonc utcában folytatódik a szennyvízcsatorna rekonstrukció mintegy 80 fm hosszúságban. A csatorna 3 méter mélyen van, ezért szükséges a teljes útszakasz lezárása. A Losonc utca a munkálatok idejére ideiglenesen kétirányúsításra kerül és zsákutcává alakul.

A Szombathelyi Neumann János Általános Iskolába és a Szombathelyi Donászy Magda Óvodába érkezők parkolását Szombathely MJV Önkormányzata a 11-es Huszár úti laktanya udvarán kordonokkal körbezárva ideiglenes parkoló kialakításával segíti.

A Vörösmarty utca - Horváth Boldizsár körút -  11-es Huszár úti körforgalomban, valamint a Márkus Emília utcában további forgalomkorlátozásokra, forgalmirend változásokra kell számítani.

Az útlezárások miatt a buszközlekedés a Vasútállomás irányából a Bocskai István körút helyett várhatóan a Semmelweis Ignác és a Vörösmarty Mihály utcákon keresztül valósul meg, ahol egy ideiglenes megállóhely kialakítására is sor kerül. A Horváth Boldizsár körút és a 11-es Huszár út felől érkező járatok a Márkus Emília utca felé közlekednek majd, ahol szintén ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki. Erről bővebb tájékoztatás a Blaguss Agora Hungary Kft. közleményében /https://blaguss-szombathely.hu/ olvasható.

Az ideiglenes parkoló, valamint az ideiglenes buszmegállók elhelyezését a térkép szemlélteti.

Köszönjük megértésüket!

VASIVÍZ ZRt.

vissza