HírekBiztonságos az ivóvizünk

Az utóbbi hetekben egyre több hír foglalkozott a megszigorított határérték feletti arzéntartalmú ivóvízzel. A VASIVÍZ ZRt. által ivóvízzel ellátott fogyasztókhoz minden településen az előírásoknak megfelelő minőségű ivóvíz kerül a megszigorodott határértékek életbe lépését követően is.


Az új, szigorú, 10 mikrogramm/literes határérték betartását ivóvízminőség javító programok megvalósításával érjük el azokon a területeken, ahol ez szükséges.

Megnyugtatjuk a lakosságot, hogy a VASIVÍZ ZRt. által ivóvízzel ellátott fogyasztókhoz minden településen az előírásoknak megfelelő minőségű ivóvíz kerül a megszigorodott határértékek életbe lépését követően is.

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a VASIVÍZ ZRt. szolgáltatási területén is van, ahol megjelenik az arzén a nyers vízben.

Ezeken a területeken a nyers víz tartalmaz határérték feletti arzént, de az üzemeltetésben történő beavatkozásoknak, illetve a technológiai változtatásoknak köszönhetően azt határérték alatt tartjuk, az ivóvízminőség javító programok megvalósulásáig.

Egyetlen helyen, Tömördön nem pályáztunk a fejlesztési programban, ám itt a szomszédos vízellátó rendszerrel történő összekötésnek köszönhetően oldódik meg véglegesen a probléma.

A VASIVÍZ ZRt. által ellátott, érintett települések: Tömörd, Csepreg, Kiszsidány, Horvátzsidány, Peresznye, Olmód, Tormásliget, Iklanberény, Lócs, Nemesrempehollós, Egyházasrádóc, Rádóckölked, Nagykölked, Harasztifalu, Körmend, Magyarnádalja, Vasalja, Halogy, Daraboshegy, Szarvaskend, Nagymizdó, Döröske, Döbörhegy, Farkasfa, Gersekarát.

vissza