HírekARCULATVÁLTÁS A VASIVÍZ ZRt-nél


vasiviz_logo_fekvo.jpg

A VASIVÍZ ZRt. arculata 2012. októberében megújult. Az arculatváltásról bővebben itt olvashatnak.


A VASIVÍZ ZRt. menedzsmentje 2012. tavaszán határozta el, hogy felfrissíti a társaság külső megjelenését, és új arculatot terveztet, ugyanis fontosnak érezzük a megújulást.

A VASIVÍZ ZRt. régi, jól ismert emblémája 1998-ban készült, mely a cég nevét, egy vízcseppet, valamint cégünk jogelődjének, az első szombathelyi vízmű megalakulásának évszámát (1898) tartalmazta. A régi logó forma- és színvilága megújításra szorult, így elérkezettnek láttuk az időt egy új, dinamikus, lendületes arculat, illetve logó megalkotására.

2012. áprilisában cégünk logó- és szlogenpályázatokat hirdetett Vas megyei középiskolások és egyetemisták, illetve munkavállalók részére. Mivel nem érkezett társaságunkhoz minden szempontból megfelelő embléma, illetve jelmondat, ezért a pályázatokat eredménytelenné nyilvánítottuk. Ennek ellenére köszönjük minden pályázónak az aktív közreműködést az új arculat kialakításában.

A VASIVÍZ ZRt. új arculatának megtervezésére második körben grafikusok pályázhattak, melyet végül Lobler Ferenc grafikusművész nyert el.

Az arculattervezésnél alapvető szempont volt cégünk tevékenységi körének (vízellátás, szennyvíz-elvezetés és -tisztítás) megjelenítése, mind a forma-, mind a színvilágban. Emellett fontosnak tartottuk, hogy cégünk több mint 110 éves szakmai múltját is megjelenítsük, utalva a tradíciókra és a szolgáltatásokban szerzett évszázados tapasztalatokra.

Az eredmény: a régi, 1998. óta használt logó helyett egy dinamikus, fiatalos, a mai kor követelményeinek megfelelő arculat és embléma, mely egyszerre jelképezi a szolgáltatásokat, valamint utal a természet-közeliségre és a hagyományokra.

Az új emblémában a kék szín a vízszolgáltatást, a zöld szín pedig a csatornaszolgáltatást, illetve környezet megóvásának fontosságát jelképezi. A gömb a kék bolygóra, illetve a hidroglóbuszokra emlékeztet. A bal oldali kék sáv a vezetékrendszert; a zöld minta egy hullámot, illetve levelet mintáz, mely a környezetbarát szolgáltatásainkat, (szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás, komposztálás) jeleníti meg.

Az új logóval együtt változik a nyomtatványainkon megjelenő szín- és formavilág: a régi világos és sötétkék feliratok helyett itt is az emblémában megjelenő kék és zöld színeket vezetjük be, továbbá a betűtípus is modernebbé vált.Az embléma mellett változik jelmondatunk is.

A régi, csupán vízellátásra utaló (... az ÖN vízellátásáért) szlogen helyére pedig a VASIVÍZ - MINŐSÉG TERMÉSZETESEN jelmondat kerül, mely egyszerre érvényes valamennyi tevékenységünkre. A természetes szó a természetességre és környezetbarát szolgáltatásokra utal, ugyanakkor jelenti azt is, nálunk nyilvánvaló, hogy jó minőségben dolgozunk.

Az új arculat fokozatosan - a költséghatékonyságot szem előtt tartva - kerül bevezetésre, ezért az elkövetkező hónapokban bizonyára előfordul, hogy fogyasztóink és partnereink találkoznak még a régi logóval és színvilággal.

Az új arculat bevezetésével együtt mostantól hangsúlyosabban kívánjuk kommunikálni vállalkozási tevékenységeinket.Cégünk a víz- és csatornaszolgáltatás, illetve a fürdőüzemeltetés mellett különböző szolgáltatásokat is végez, úgy mint komposztálás, építési és fenntartási, valamint laboratóriumi tevékenység.

Bízunk benne, hogy új arculatunk elnyeri tetszésüket!

vissza