Közérdekű információk



Biztonságosabb lesz a vízellátás


Pápoc.jpg

Pápocon mostanáig a település vízellátását csupán egy mélyfúrású kút biztosította - tartalék kút nélkül -, melynek ammónium, vas- és mangántartalma meghaladta az előírt határértéket. A vízbázison nem volt víztisztítási technológia, a kút vize közvetlenül a hálózatba jutott. Mindezt orvosolta a napokban befejeződött a „Pápoc  ivóvízminőség-javítása” elnevezésű KEHOP-2.1.3-15-2017-00080 azonosítószámú, 203.7 millió forint támogatású  uniós projekt.


 

Az összességében 300 millió forintos beruházás keretében megvalósult az ostffyasszonyfai vízbázisról való ellátás, és a kiépített kb. 7,3 km távvezeték hosszútávon, a 201/2001. (X.25.) Korm. rendeletnek megfelelő vízellátást nyújt Pápoc lakosainak részére. A fejlesztés része volt a távvezetéken kívül az ostffyasszonyfai vízbázisról átadott ivóvíz mérését szolgáló, Csönge határában létesített távmérőakna, valamint az építészetileg és gépészetileg is felújított pápoci víztorony megfelelő üzemeltetését biztosító szintszabályzó akna, az üzemeléshez szükséges vízellátó rendszer folyamatirányítása.
Az egy hónapos próbaüzem lezajlott, műszaki átadás-átvételi eljárás július végén sikeresen megtörtént.
A projekt uniós támogatás eléréséhez, valamint a projekt előkészítésétől a próbaüzem lezárásáig a VASIVÍZ ZRt. folyamatosan szakmailag közreműködött.

vissza