Közérdekű információk



Tájékoztató a vízmérők leolvasásáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a COVID-19 vírusveszély fennállása miatt, a járvány lassítása, a felhasználók és a munkavállalóink védelme érdekében, a VASIVÍZ ZRt. vezérigazgatói döntése alapján az alábbi intézkedéseket vezetjük be.


2020. április 1-jétől a vízmérő leolvasásokat és a vízmérőcseréket határozatlan időre beszüntetjük.

- 2020. április 1-jétől a víziközmű-szolgáltatás számlázása (víz és csatornadíj számlák), a részszámlákon kívül, becsült adatok alapján történik, kivéve azokon a helyeken ahol rádió-adós mérők vannak, ott továbbra is a tény adatok alapján történik a fizetés.

- Továbbá a felhasználóknak biztosítjuk az vízmérő adatok bediktálását (diszpécserszolgálat, online-ÜFI, emailen (vasiviz@vasiviz.hu) és levelezés útján). A bediktáláshoz meg kell adni a felhasználási hely címét és azonosító számát!

- A havi számlázási körbe tartozó felhasználók a hónapot követő első 6 munkanapon belül jelezhetik a vízmérő állását ilyen módon.

- A féléves számlázási körbe tartozó felhasználók a 2019. II. félévi számlájukon feltüntetett leolvasási időszak alatt.

- Becsült fogyasztást, a számlázás időpontjától számítva a korábbi 1 év fogyasztása alapján állapítjuk meg.

Azok a felhasználók, akik a fentiekben megadott időpont, időszak alatt nem tudják bediktálni, beküldeni a fogyasztási adatot, azoknak is becsült adat alapján számlázunk.

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

vissza