HírekVíz Világnapja 2020 – rajzpályázat


Víz Világnap 2020.png

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs.


Az eddigi hagyományt követve, VASIVÍZ ZRt. a Víz Világnapi programok részeként rajzpályázatot hirdet Vas megyei általános iskolás diákok részére. A pályázatra olyan alkotásokat várunk, amelyek az idei Víz Világnapi tematikával, a „Víz és klímaváltozás” szlogennel hozhatók összefüggésbe.

-        A klímaváltozás elleni harc egyik legfontosabb eleme a Föld vízkészletének megóvása és hatékony felhasználása.

-        A víz a legértékesebb erőforrásunk - felelősségteljesebben kell felhasználnunk. Meg kell teremteni az egyensúlyt az emberek, az ipar, a mezőgazdaság és a vízkincs védelme között. Mindemellett nem szabad elfelejteni, a tiszta vízhez minden embernek joga van.

A Víz Világnapja 2020 témáiról a www.vizvilagnap.hu oldalakon olvashatnak bővebben.

A pályázaton minden alsó és felső tagozatos tanuló egy művel (rajzzal, festménnyel, kisplasztikával) indulhat.

Külön kategóriában jutalmazzuk a használt alapanyagokból (pl.: kupakok, flakonok, stb.) készített alkotásokat, amelyek szintén a jelmondattal hozhatók összefüggésbe. Kezdeményezésünk célja, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét a környezettudatosságra, környezetünk megóvására.

A pályaművek hátoldalán az alábbiakat kérjük feltüntetni:

·       Pályázó neve, osztálya és életkora

·       A mű címe

·       Az intézmény neve, címe, telefonszáma

·       Szaktanár neve

·       Kapcsolattartó e-mail címe

Beküldési határidő: 2020. március 6. (péntek)

Cím: VASIVÍZ ZRt. 9700 Szombathely, Rákóczi F. u. 19., Pf. 92.

Kommunikáció és Marketing részére

Díjazás:
A beérkezett rajzokat szakmai zsűri értékeli, és a legszínvonalasabb művek alkotóit jutalmazzuk. A pályázatra beküldött alkotásokból kiállítás nyílik a szombathelyi Fedett Uszoda aulájában. A pályázati munkák a kiállítást követően digitális felületeinken is bemutatásra kerülhetnek.

 

vissza