HírekJobb vízminőség – nagyobb üzembiztonság


IMG_20191207_1014059.jpg

Befejeződött Porpác és Bögöt községek ivóvízminőségét javító beruházás, amellyel a két település Vépen keresztül csatlakozott a Szombathely és térsége regionális víziközmű rendszerhez.


A beruházás a „Porpác, Bögöt ivóvízminőség-javítása KEHOP-2.1.3-15-2016-00024” projekt keretében valósulhatott meg, majd az 1 hónapos próbaüzemet követően, műszaki átadás-átvételi eljárással lezárult. Korábban Porpác és Bögöt települések vízellátását egy mélyfúrású kút biztosította, úgynevezett „egykutas”, tartalék nélküli vízellátó rendszerként üzemelt.

A beruházás során több mint hat kilométer vezeték épült meg, megújult a vépi vízműgépház, a porpáci vízműtelep és víztorony, valamint a két településen lakossági vízbekötések korszerűsödtek.

A VASIVÍZ ZRt. folyamatos partnerként vett részt a projekt előkészítésében és megvalósításában. Fontosnak tarjuk részvételünket az ivóvízminőség-javító projektekben, mivel közös cél a jól megtervezett és megvalósított, megfelelő üzemeltetési körülményeket és a 201/2001. Korm. rendeletben előírt vízminőséget biztosító víziközmű létesítmények létrehozása, kiemelt figyelemmel a fogyasztók elégedettségére.

Üzemeltetési területünkön a KEHOP pályázati konstrukcióban (2014-2020) ez a harmadik elkészült ivóvízminőség-javító projekt, melyet átveszünk üzemeltetésre.

A VASIVÍZ ZRt. üzemeltetési területén KEHOP ivóvízminőség-javító projekt keretében a tervezettek szerint további 5 vízbázis - Pápoc, Celldömölk, Rábahídvég, Vönöck, Répcelak - kerül fejlesztésre (kb. 1,7 mrd Ft) a következő években.

 

vissza