PR cikkEnergetikai fejlesztések a VASIVÍZ ZRt-nél


15597.jpg

Társaságunk sikeresen pályázott fejlesztésekre.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018-ban írta ki a „zöldgazdasági” stratégiához kapcsolódó Víziközművek Energiahatékonyságának Fejlesztése pályázatát, amelynek keretében energiatakarékos eszközök, berendezések beszerzésére, technológiák alkalmazására lehetett forrásokat igényelni, illetve olyan megújuló energetikai beruházásokra, melyek az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését eredményezik.

A VASIVÍZ ZRt. a jól előkészített pályázat eredményeként az elnyerhető 250 millió forintból 249.832.426 Ft vissza nem térítendő támogatási összegben részesült.

A tervezés során Társaságunk igyekezett a szolgáltatási területén minél több víz- és szennyvíz rendszert bevonni a projektbe, így sikerként könyvelhetjük el, hogy a 207 tulajdonos önkormányzatból 176 érintett kisebb-nagyobb mértékben, ugyanis ennyi helyszínen történik majd valamilyen volumenű energetikai fejlesztés.

Az elnyert pályázati forrásból 9 helyszínen szerelünk fel napelemeket, a szombathelyi és körmendi szennyvíztisztító telepen iszap centrifuga cseréjére kerül sor, további szennyvíztisztító telepeken 30 db levegőztetést biztosító fúvó cseréjét végezzük el, az ivóvíz-ellátási rendszereken közel 70 db búvárszivattyú cseréjére kerül sor, míg a szennyvízelvezetési rendszerek átemelőiben közelítőleg 80 db új szennyvízszivattyút szerelnek be munkatársaink.

Az elnyert, majdnem 250 millió forintnyi támogatás a fejlesztések 50%-át fedezi, a fennmaradó 50 százaléknyi önerőt a VASIVÍZ ZRt. részben saját forrásból, részben a víziközmű rendszereken képződő használati díjból teszi majd hozzá.

vissza