HírekLezárult a Tormásliget-Halogy ivóvízminőség-javító projekt


.jpg

A KEHOP pályázat eredményeként átadásra került egy újabb fejlesztés, amellyel jelentős vízminőségi javulást sikerül elérni.


A projekt során két vízellátó rendszeren történt fejlesztés: A tormásligeti vízellátó rendszeren, amely Tormásliget, Lócs, Iklanberény községeket látja el ivóvízzel, illetve a halogyi rendszer, amely Halogy és Daraboshegy felhasználóit szolgálja ki.

A VASIVÍZ ZRt. nem volt konzorciumi tagja a projektnek, azonban mint leendő üzemeltető szakmai tudása alapján folyamatos partnerként vehetett részt a projekt előkészítésében és megvalósításába, ugyanis továbbra is fontosnak tarjuk részvételünket az ivóvízminőség-javító projektekben, mivel közös cél a jól megtervezett és megvalósított vízi-közmű létesítmények létrehozása és természetesen a felhasználók elégedettsége.

A beruházás elsődleges célja a vízminőség javítása volt, ezen belül is kiemelten kezelve a vízben lévő arzén, vas és mangán 201/2001. (X. 25.) Korm. rendeletben előírt állandó határérték alatti tartása.

A fejlesztést követően a 201/2001. (X. 25.) Korm. rendeletnek megfelelő ivóvíz Tormásliget, Lócs, Iklanberény településekre Csepreg vízellátó rendszerről és Halogy, Daraboshegy településekre Katafa vízellátó rendszerekről érkezik.
A KEHOP pályázat eredményeként átadásra került egy újabb fejlesztés, amellyel jelentős vízminőségi javulást sikerül elérni.

vissza