HírekNemesrempehollós vízbázis vízminőség-javítása


DSCN0419small.jpg

A KEHOP ivóvízminőség-javító pályázat eredményeként átadásra került az első projekt, amelyet továbbiak követnek majd.


A VASIVÍZ ZRt. szakmai partnerként vett részt Egyházasrádóc, Nemesrempehollós, Rádóckölked, Nagykölked és Harasztifalu települések ivóvízminőség-javító projekt megvalósításában. Társaságunk a pályázat előkészítésénél a műszaki tartalom összeállításában, a tervezésnél szakmai konzultációkon való részvétellel és folyamatos szakmai véleményezéssel segítette a projektet. A fejlesztés kivitelezése során aktív résztvevője volt üzemeltetői és projektmenedzseri tevékenységével.
A pályázati munkánál a tulajdonos önkormányzatokkal közös volt a cél: szakmailag jól megtervezett és megvalósított vízi-közmű létesítmények létrehozása, melyek a megfelelő üzemeltetési körülmények mellett biztosítják a 201/2001. Korm. rendeletben előírt vízminőségi paramétereket.
Az uniós forrásból finanszírozott KEHOP ivóvízminőség-javító pályázati konstrukcióban a nemesrempehollósi vízbázison történt fejlesztés az első elkészült projekt, mely a VASIVÍZ ZRt. működési területén létesült és átveszünk üzemelésre. Üzemeltetési területünkön a tervezettek szerint további 8 vízbázis kerül fejlesztésre a következő években. Szükséges a víziközmű ágazat pályázati támogatása, valamint a projektekben társaságunk szakmai közreműködése az uniós elvárásoknak is megfelelő, szigorúbb vízminőségi határértékek elérése érdekében.
A KEHOP ivóvízminőség-javító pályázat eredményeként átadásra került az első projekt, amelyet továbbiak követnek majd.

vissza