Keressen minket a facebook-on is! FőoldalSzolgáltatásokSzennyvízelvezetés és -tisztításCsatornahasználatTilos az illegális csapadékvíz-bekötés

Tilos az illegális csapadékvíz-bekötés

Tilos az illegális csapadékvíz-bekötés

Az elválasztott rendszerű csatornahálózatba nem vezethető be csapadékvíz.

Köztudott, hogy Szombathely város csatornahálózata nagyobb záporok esetén túlterheltté válik, a vezetékek túlnyomás alá kerülnek, és az alacsonyabban fekvő házak pincéiben elöntések, beázások keletkeznek. Mi, mint szolgáltató szintén tapasztaljuk a problémát, hiszen a vezetékek, a szennyvízátemelők és a szennyvíztisztító telepek túlterhelten üzemelnek.

Azokon a területeken, ahol a szennyvíz elvezetésére elválasztott rendszerű csatornahálózat épült ki - ez a Szombathely belvárosát kivéve valamennyi fogyasztóhelyre vonatkozik - a csatornahálózatba csapadékvíz bevezetése tilos.

Célunk, hogy csökkentsük a szennyvízelvezető hálózatba bekerülő csapadékvíz mennyiségét, amelynek jelentős része illegálisan kerül a rendszerbe. Ennek érdekében fel kell derítenünk azokat a helyeket, ahol elválasztott rendszerű szennyvízcsatornán keresztül történik a csapadékvíz elvezetése. Ennek a felderítésnek a leghatékonyabb módszere a csatornahálózat füstöléses vizsgálata, ami megmutatja az illegális csapadékbevezetés helyét. A felderítések elvégzésére használt berendezés emberi egészségre ártalmatlan jelzőfüstöt juttat az ereszcsatornába. Ez illegális bekötés esetén az érintett ház ereszcsatornáján keresztül jut ki a szabadba.

A szabály ellen vétőket először figyelmeztetjük, 60 napos határidő áll fogyasztóink rendelkezésére a helyzet megszüntetésére, mivel tudjuk, hogy az érintettek jó része nem szándékosan, hanem tájékozatlanságból szegi meg a szabályokat. Azokkal szemben, akik a felszólításnak nem tesznek eleget, szabálysértési eljárást kezdeményezünk.

Az illegális bekötések felszámolása azért szükséges, mert a szennyvízhálózatba bevezetett csapadékvíz megnöveli a szennyvízelvezetés- és tisztítás költségeit, és ez fogyasztóinknak többletkiadást jelent.

Kérjük felhasználóinkat, hogy a csapadékvíz elvezetésénél a fent leírtakat vegyék figyelembe.

Amennyiben Ön rácsatlakoztatta csapadékvizét a csatornahálózatra, és bizonytalan ennek szabályosságában, kérjen tájékoztatást főmérnökségeinken, művezetőségeinken.

Vissza
Hibabejelentés
Vízszolgáltatás és szennyvíz-szolgáltatás tekintetében egyaránt hívható telefonszámok:
Általános hibabejelentés:
06 94 500 245
Ingyenesen hívható zöld szám: 06 80 201 232
Általános hibabejelentés és mérőállás bejelentés leolvasási időszakban:
06 94 325 550
E-mail: vasiviz [ at ] vasiviz.hu
Hétvégén:
Vízszolgáltatás: diszpecser [ at ] vasiviz.hu
Csatornaszolgáltatás: csatornaszolgaltatas [ at ] vasiviz.hu
Fedett uszoda és Termálfürdő